recept: Csalamádé másképpen, Kifőzde
Csalamádé másképpen
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 fej édeskáposzta,
2-3 db savanyítani való uborka,
1 pirosra érett bogyiszlói paprika,
2-3 db uborkányi cukkíni,
8-10 szem kemény, sötétzöld paradicsom,
5-6 szem almapaprika,
5-6 kis fej vöröshagyma

Fűszerek:
8-10 dkg só,
1-2 dl 20%-os ecet,
1-2 tk cukor,
2-3 babérlevél,
1 ek mustármag,
1 ek koriander,
1 ek szemesbors,
1-2 ek borkén,
szalicil




A hozzávalókat 2-3 mm vékonyra kell vágni, és lesózni egy nagy tálban vagy lábosban. A káposztával kezdjük; alaposan megsózzuk, sokszor megforgatjuk, ököllel nyomkodjuk, hogy levet eresszen, puhuljon. Kb. fél nap múltán belekeverjük a fűszereket (a borként nem), felöntjük forrásban levő vízzel, hogy kétujjnyira ellepje és 1-2 napig forgatjuk, nyomkodjuk, kóstolgatjuk, ízesítjük. Óvatosan bánjunk a sóval és ecettel, inkább több részletben tegyük bele, mert kivenni nem lehet. :-) Végül a csalamádét üvegekbe szedjük, a levét felforraljuk, belekeverjük a borként, lezárjuk és mehet a szárazdunsztba. (Aggodalmasabb lelkületűek egy késhegynyi szalicilt vagy porrá tört aszpirint is tehetnek lezárás előtt a tetejére.)

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: dunsztolás
 csalamádé
 hordós csalamádé

Forrás: Becskén készült 2009 augusztusában.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.08.21. Utoljára frissítve: 2009.08.21.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 12:41:15 - 2.4)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez